×

Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/logixpny/public_html/agrobg-portal.eu/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/logixpny/public_html/agrobg-portal.eu/includes/menu.inc).
лого ЕТ Янко Бобев село Искра

Информация

общ. Ситово, с. Искра, ул. "Образцова" № 25

yankobobev@abv.bg

посещения: 9 421

Свали

За Контакти

Земеделие Растениевъдство

Описание:ЕТ Янко БобевФирмата разполага със земи, които се обработват със специализирана техника, а екипът взема под внимание всички благоприятни и неблагоприятни условия при отглеждането на всяка една от предлаганите култури.

Крайната цел е успешна реализация на продукцията, според нуждите и изискванията на пазара.

 

ЕТ Янко Бобев произвежда следните земеделски култури:

  • пшеница
  • царевица
  • слънчоглед
  • тикви

 

Пшеница
 

Зърнопроизводството е един от основните подотрасли на растениевъдството на Р. България, поради простата причина, че зърното е основа на хранителните запаси на родината ни.

Всички зърнени култури, които отглеждаме, осигуряват храна за почти цялото население на България. Хлябът и тестените изделия са в състояние да набавят до 80% от калориите и белтъчините, необходими на средностатистическия българин.
Основна зърнено-хлебна култура, разбира се, това е пшеницата. У нас се отглеждат различни сортовете - “Садово”, “Левент”, ”Русалка", също и ”Кубрат”.

Пшеницата е доста чувствителна към неблагоприятните природните условия - към почвената маса, климата и надморската височина в различните региони. Най-благоприятни са почви, богати на хумус. Те почви се срещат почти на територията на цялата страна, като основно са разпространени в Дунавската равнина, Горнотракийската низина, също и югоизточната част на България. Именно там се произвежда и по-голямата част от пшеницата на нашата татковина.

 

Царевица
 

Царевицата е втората по значение след пшеницата храна, тъй като служи за суровина в ХВП, фураж за домашни животните, храна и част от препитанието на хората.

Царевичните зърна се използват при произвеждане на декстрин, глюкоза, растителни масла, различни видове лекарства, спирт, витамини, хартия, нишесте и много др.

През последните 50 години се отглежда основно като фуражна култура, изхранваща домашни животни. Отличава се обаче с редица особености, тоест има специфични изисквания. Нуждае се задължително от изкуствено напояване, а реколта може да се получи до 2 пъти в рамките на една календарна година.

 

Слънчоглед
 

Слънчогледът е едногодишно тревисто растение - семейство Сложноцветни.

У нас се засява на територията на цялата страна.

Всеизвестен факт е, че семена му се използват за приготвяне на олио. Важно е да отбележим, че слънчогледът има и редица лечебни свойства

 

Тикви
 

Тиквата е широко популярна и разпространена в Р България най-вече и преди всичко като десерт. Тя спада към т.нар. плодове-зеленчуци. Принадлежи също и към едноименното семейство Тиквови.

Повечето сортове, особено висококачествените такива, са изключително ценен хранителен материал, порави високото си съдържание на плодова захар (може да достигне до 10%). Като повечето плодове, и тиквата е с доста ниско съдържание на мазнини и белтъци. Всяка тиква е заредена също така и с ударна доза витамин C, витамин Ц, провитамин А - особено в тези в наситено оранжево.

 

Телефон: 0889 / 712 626 ; 0878 / 240 117

Споделете: