×

Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/logixpny/public_html/agrobg-portal.eu/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/logixpny/public_html/agrobg-portal.eu/includes/menu.inc).
лого ТОТАЛ АГРО 88 град Банско

Информация

гр. Банско, ул. "Уста Тодор" № 2 А

ivan_kehaiov@abv.bg

посещения: 10 403

Свали

Социални Линкове:

За Контакти

Земеделие Земеделски производители Растениевъдство

Описание:

 ТОТАЛ АГРО 88Тотал  Агро 88 е създадена през 1997 г., за производство на земеделска продукция.

Основно в първите години фирмата отглежда тютюн, картофи и зърнено житни култури.

От 1998 г. фирмата специлизира в отглеждането на заготовката и продажбата на семена от картофи. 

От 2012 г. отглежда основно немски сортове картофи, които се адаптират много добре за условията в страната и с много добри вкусови качества. По този повод от 2012 г. фирмата разполага с договор и изключителни права за отглеждане и продажба на елитни семена картофи на немската семенарска фирма НОРИКА НОРЕКС – Германия, втора по големина в производството и търговия на семена в Германия.

Отделно от десет години  се произвеждат семена на една от най голямата семенарска фирма в Германия Европлант.

Годишно фирмата отглежда около сто и шестдесет декара елитни семена за вътрешният пазар, като от 2013 г. изнася семена за Република Гърция.
Годишно се обработват около шестстотин дка., от които 160-200 дка. семена за картофи, а останалите зърнено житни култури.

 

Висококачествени сортове семена за картофи:

В зависимост от пазара най-отглежданите сортове са:
1. Норекс Норика – Боровина, Алора, Сорая, Гала, Моника, Алегрия, Биргит
2. Европлант – Нандина, Вивиана, Конкордиа, Джели, Финка,  Марабел, Юлинка, Кумбика, Елфе, Джорджина.
3. HZPC -Холандия – Карере.
Освен с отглеждането на картофи за семена фирмата извършва доставката и продажба на торове, консултантски услуги в сферата на земеделието.

 

Качествен контрол:

Два пъти в годината по време на отглеждането на картофите се провежда качествен контрол от главните мениджъри за Източна Европа и агрономи от немските семенарски къщи Норика Норекс и Европлант, които следят отглеждането и заготовката на картофите за семена.

Тотал  Агро 88 има спечелен проект по м.121 по ПРСР благодарение на който е изградена модерна хладилна база за съхранение на картофи  и необходимата техника за отглеждането и съхранението им.
Основна стратегия на фирмата е подобряване на качеството на произведената продукция, снижаване на себестойността и добрите земеделски практики.

 

Екип от специализирани агрономи:

Фирмата от самото и създаване и управление е семейна като в различните етапи се управлява от агрономи специализирали се в семепроизводството и растителната защита. Участва в различни браншови асоциации.

От 2011 г. управителят на фирмата - Иван Кехайов е председател на контролният съвет на Националната асоциация на картофопроизводителите в България. През 1994 г. преминава курс по агромаркетинг и мениджърство в Делуарският аграрен университет със стаж в САЩ.

 

За Контакти:

Телефон: +359 898 419 246

Споделете: